Blog

GEZOCHT: afdeling/bedrijfsonderdeel voor gratis afdelingsanalyse en vlootschouw

GEZOCHT GEVONDEN: afdeling/bedrijfsonderdeel voor gratis afdelingsanalyse en vlootschouw

BEDANKT VOOR JE EVENTUELE INTERESSE! DE AFDELING IS INMIDDELS GEVONDEN!

Voor mijn opleiding ‘Loopbaancoaching’ ben ik op zoek naar een afdeling of bedrijfsonderdeel (hierna: afdeling) waar ik een toekomstgerichte analyse van de afdeling en het personeelsbestand (vlootschouw) mag uitvoeren.

In grote lijnen en natuurlijk in samenspraak, het volgende…

Het resultaat is een IST-SOLL vergelijking met een concrete visie op de gewenste personeelsontwikkeling van de afdeling. De onderdelen hierbij zijn:

 1. Beschrijving van:
  • Omgeving: het grotere geheel waarvan de afdeling onderdeel van uitmaakt (eventueel inclusief managementstijl, kernwaarden en strategie vanuit die omgeving waar zij mee te maken heeft)
  • Taken: de huidige taken van de afdeling en de afdeling over 2 à 3 jaar en de taken dan
  • Huidig personeelsbestand:
   • kwantitatief – aantal functies en aantal medewerkers, m/v, verhouding vaste kern en flexibele schil, eventueel overschot, schaarste per functie (groep), leeftijdsopbouw, ervaringsjaren in de organisatie, functieverblijftijd, verloop/ongewenst verloop, ziekteverzuim
   • kwalitatief – opleidingsniveau, kennisvelden, aanwezige competenties/skills
 2. Beeldvorming over de medewerkers zoals: loopbaanfase, functioneren, motivatie, plezier talent en ambitie. Informatie via medewerkers of leidinggevende of anderszins (géén doorlichting van individuele dossiers)
 3. Oordeel over… of de huidige personeelsbezetting adequaat is voor de toekomst; knelpunten en kansen (bijv. vanuit aanwezig, te ontwikkelen en te benutten talent)
 4. Actieplan om knelpunten aan te pakken en kansen te benutten in de afdeling. Denk daarbij aan in-, door en uitstroom, talentontwikkeling, inzetbaarheidontwikkeling
 5. Gesprek en advies manager/management

Heb jij interesse of ken jij iemand die mogelijk interesse heeft in een afdelingsanalyse en vlootschouw? Geheel kosteloos en vrijblijvend. Vul dan onderstaande gegevens in óf attendeer je relatie hierop! Graag neem ik dan contact met je op om samen te kijken naar jullie situatie en de (on)mogelijkheden van de analyse.

Ik zie uit naar je reactie*!

 

Als gecertificeerd pensioencoach heb ik de afgelopen jaren ruim 350 mensen van (van 57 tot 67 jaar) mogen begeleiden in hun latere werkende jaren en overgang naar (deeltijd) pensioen. Daarvoor heb ik zo’n 13 jaar als (management) consultant gewerkt bij PwC en Capgemini Consulting — Emiel Egging (1976). Voor meer achtergrond, zie a.j.b. mijn LinkedIn profiel

*I.v.m. het beperkt aantal gezochte (één) plekken geen garantie op uitvoering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.