Relevant Blijven

Doelstelling

Dit programma maakt je ervan bewust dat taken en competenties zullen gaan veranderen. Bovendien helpt het je een groeimindset te ontwikkelen om in jezelf te blijven investeren waardoor je aantrekkelijk blijft voor jouw organisatie en de arbeidsmarkt. En het biedt jou vooral ook inzicht in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten, waarden, interesses, leefstijl, levens- en loopbaanwensen en vervolgrichtingen voor functies en beroepen. Hierdoor ben je beter in staat om met je werkgever of leidinggevende en anderen in gesprek te gaan over doorontwikkelen én keuzes hierin te maken.

“Wat zou jij gaan doen als je functie over een half jaar niet meer bestaat?”

Resultaat

Na het volgen van dit programma ben je:

  • Er meer van bewust dat je relevant moeten blijven en hiervan zelf de regisseur bent
  • Opnieuw herijkt en gevoed met wie je bent, wat je wilt en wat je (in potentie) kunt
  • Open-minded, breed inzetbaar, weer- en wendbaar ♔

♔ Dit komt doordat we op zoek gaan naar twee alternatieve functies die aansluiten met ‘wie we je bent, wat je wilt en kunt’. Hoe duidelijker en concreter je toekomst vorm krijgt, hoe groter de kans dat je in actie komt. Het op zoek gaan naar twee andere functies is het middel om je doel (relevant blijven) waar te bereiken


Inhoud

Het programma bestaat uit onderstaande onderdelen:

  1. Kennismaking en persoonlijke situatie — (levens- en loopbaanfase)
  2. Persoonlijke analyse — (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik) ♕
  3. Onderzoeken twee alternatieve functies — (passend, haalbaar en aanvaardbaar)♖
  4. Optimaliseren functioneren in de huidige (en veranderende) functie ♘
  5. Koerskeuze en plan — (hoe kom ik daar)


 We maken hierbij gebruik van (persoonlijkheids)tests en oefeningen
We kiezen er bewust voor om eerst op zoek te gaan naar twee andere functies en daarna aan de slag te gaan met het optimaliseren van het functioneren in je huidige (en veranderende) functie. Wij denken dat door deze volgorde we een groter beroep kunnen doen op jouw creativiteit en vindingrijkheid. Bovendien kunnen de kenmerken van de andere functies als input dienen voor het verbeteren van het functioneren in je huidige (en veranderende) functie. Verder krijg je toegang tot software waarmee je de online arbeidsmarkt direct inzichtelijk en analyseerbaar maakt
 Afhankelijk van de persoonlijke (werk)situatie zal er meer of minder nadruk komen te liggen op dit onderdeel

“Beweeg je mee of beweeg je weg?”

Doelgroep en groepsgrootte

Dit individuele 1-op-1 programma is voor jou bedoeld als je al langer hetzelfde werk doet en je in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling stilstaat en/of toe bent aan een volgende stap. In onderstaande figuur zou je dan wellicht te vinden zijn richting het einde van de periode(s) van ‘Meesterschap’.

(Gebaseerd op) bron: Psychological Success and the Boundaryless Career (Mirvis & Hall)

Startdata en doorlooptijd

Je kunt gedurende het hele jaar door starten. De totale doorlooptijd bedraagt gemiddeld 16 weken, waarin je vijf gesprekken van circa 1,5 uur hebt. Tussen de gesprekken door ga je aan de slag met tests, oefeningen en passende functies.

Tarief

Het tarief van het programma bedraagt € 1.650,- (excl. BTW). Wellicht kun je gebruik maken van je ontwikkel-, opleidings-, of duurzaam inzetbaarheid budget.

Uitvoering

Dit programma wordt uitgevoerd door NOLOC gecertificeerde loopbaancoaches van Succesvol tot én met Pensioen. De gesprekken vinden bij ons in Houten op kantoor plaats.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan hieronder aan. Heb je vragen of wil je eerst nog even wat van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact op met Emiel Egging via 06-41393323 of stuur een e-mail naar contact@succesvoltotenmetpensioen.nl. Leuk, je bent van harte welkom!