Blog

Geef jezelf inzicht in je opties!


Onduidelijkheid, onzekerheid en onrust

De wereld van langer werken, duurzame inzetbaarheid, pensioen en doorwerken is onderhevig aan bijna dagelijkse ontwikkelingen. En tegelijkertijd zijn bezuinigingen en reorganisaties ook geen onbekenden van deze tijd. Het gevolg is dat een grote groep mensen veel onduidelijkheid, onzekerheid en misschien wel onrust of angst ervaart in relatie tot zijn of haar situatie rondom langer werken en pensionering. En wellicht geldt dit, in meer of mindere mate, ook voor jou.

Lekker in je vel
Maar gelukkig kunnen de latere werkende jaren en het leven met pensioen ook met duidelijkheid, rust en vertrouwen worden beleefd. Stel je voor, dat je op je werk (huidig of elders) lekker in je vel zit en de werkzaamheden doet die je graag wilt doen. In een passend tempo en op goede manier. En dat je daarnaast zo langzamerhand toewerkt naar een leven met nieuwe mogelijkheden, kansen en misschien wel (deeltijd) pensioen. Waarbij je bovendien ook nog eens tijd en energie hebt voor hobby’s, familie of andere ’dingen’ die je belangrijk vindt.

Door de bomen het bos niet meer zien
Het punt is dat veel mensen ‘door de bomen het bos niet meer zien’ en geen financieel en persoonlijk inzicht hebben om voor zichzelf de juiste keuzes te kunnen maken. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe hun financiële plaatje er straks uit komt te zien. En door het woud van mogelijkheden en regelgeving kunnen ze onmogelijk of met moeite de opties in kaart brengen. Laat staan de beste optie kiezen. Tegelijkertijd denken ze niet altijd even goed na over een gezonde en plezierige invulling van hun werk gedurende de latere werkende jaren en de emotionele, relationele en vrije tijd consequenties van pensionering.

Inzicht in opties
Wat je ontzettend gaat helpen is inzicht in jouw financiële en persoonlijke opties voor je latere werkende jaren, met (deeltijd)pensioen gaan en eventueel doorwerken. Hiermee krijg je scherp wanneer en wat je wilt doen met je pensioen, welke ’dingen’ je zou willen handhaven of veranderen in je werk tot aan je pensioen en welke financiële mogelijkheden hierbij horen. Met dit inzicht ben je in staat om keuzes te maken en met je leidinggevende in gesprek te gaan over onderwerpen zoals, functie en werkzaamheden, ‘vertrekregelingen’, (deeltijd)pensioen en eventueel doorwerken. Zodat uiteindelijk jij en je leidinggevende samen tot een plan kunnen komen waar jullie beiden mee zijn geholpen.

Wacht niet af
‘Zet de stukken goed op het bord’! En geef jezelf inzicht in je financiële en persoonlijke opties voor je latere werkende jaren, het pensioen en eventueel doorwerken. Door ‘slimme’ keuzes te maken kun je hier financieel en persoonlijk voordeel uithalen. En vergeet niet dat vele werkgevers je hier graag in willen faciliteren (als je ze het vraagt). Voor het verkrijgen van inzicht in je opties kan Succesvol met Pensioen jou uitstekend van dienst zijn. Hierbij werken wij samen met onafhankelijke financieel planners (FFP). Geen verkoop van financiële producten. Stuur een email naar contact@succesvolmetpensioen.nl of bel naar 06 41 39 33 23 en informeer naar de mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.