Blog

“Het valt me allemaal toch niet mee om van een druk leven over te gaan naar weinig moeten”


Een bericht van Lucy…

Hallo Emiel,

Alweer 2 jaar geleden hebben we elkaar gesproken ter voorbereiding van mijn pensioen en nu is het sinds november eindelijk zover. Ik wil je even laten weten hoe ik er nu voor sta.

Het valt me allemaal toch niet mee om van een druk leven over te gaan naar weinig moeten. Het is heerlijk hoor nu ik er al weer enkele maanden aan heb kunnen toegeven, maar af en toe bevliegt me de gedachte: “Zal ik een baantje op kantoor nemen, of is dit pand geschikt voor de opzet van een nieuwe praktijk”? Tegelijk kan ik zeggen: “Nee, ik ben met pensioen, ik hoef niets meer en mag doen wat ik leuk vind”.

Het eerste wat ik ga doen is pianoles nemen en daar zijn de eerste acties voor gedaan. 

Bovendien ben ik al vorig jaar in het bestuur gekomen van een stichting voor alleenstaande zwangere tienermeisjes in Sierra Leone. Zij worden 18 maanden opgevangen mits zij willen leren en werken, zodat ze daarna zelfstandig hun leven kunnen oppakken met hun kind. Best veel werk omdat het net gestart is. Maar ook leuk en een mogelijkheid om mijn plan om voor enkele maanden in zo’n land te leven uit te voeren. Wegens de Ebola zijn wij vorig jaar niet bij de opening van het opvanghuis (Mabel’s Cottage) in Sierra Leone geweest, maar we hopen er eind dit jaar heen te gaan. Ik ben penningmeester geworden en we werken samen met Cordaid.

Verder ben ik vooral bezig om contacten met vrienden te herstellen, sportschool en naar film en theater te gaan. Dus nog geen dagvulling, maar dat wil ik ook nog even niet.

De begeleiding heeft mij zeker goed gedaan, vooral de gedachte: je valt niet in een gat, maar het is gewoon een nieuwe periode in je leven: vol met mogelijkheden dus. Nogmaals bedankt daarvoor.

Leuk je weer even gesproken te hebben.

Succes en groeten,

Lucy (geanonimiseerd)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.