Blog

Ontwikkeladvies voor 45+ en 60+ (nu met 60-80% overheidssubsidie)

SLIM met Succesvol tot én met Pensioen
Voor (medewerkers in) MKB-bedrijven én Grootbedrijf in Horeca, Recreatie en Landbouw
— Volgend op Ontwikkeladvies 45+

U heeft wellicht 45+ en 60+ medewerkers in dienst die nog een tijdje ‘moeten’ werken of over een aantal jaren de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Als werkgever wilt u graag dat ze tot aan hun pensioen productief en met plezier aan het werk blijven. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Hoe maakt u een goede match tussen de doelstellingen van uw organisatie en de wensen van uw medewerkers? En op welke wijze ondersteunt u hen om te leren en te ontwikkelen? En hoe neemt u eventueel op een goede manier afscheid?

Veel medewerkers ontbreekt het aan persoonlijk (wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik) en financieel inzicht om voor zichzelf de juiste keuzes te kunnen maken. Enerzijds willen ze als 45-plusser voor u en de arbeidsmarkt interessant blijven, maar weten ze niet altijd precies wat ze dan willen en hoe ze daar kunnen komen. Anderzijds vragen 60-ers zich wellicht af hoeveel pensioen ze straks krijgen, of ze misschien eerder kunnen stoppen en hoe ze tot dan lekker kunnen blijven werken?

De SLIM-regeling biedt u en uw medewerkers nu de mogelijkheid om eens met een professionele loopbaan-, pensioencoach en/of financieel planner aan de slag te gaan. Het stelt uw medewerkers in staat om met een frisse blik naar toekomstige mogelijkheden te kijken. Hierdoor zijn zij beter in staat om met u in gesprek te gaan over leren, ontwikkelen, met (deeltijd) pensioen gaan en eventueel doorwerken. Zo draagt u bij aan invulling van uw zorgplicht, meer zelfregie, positieve impuls voor productiviteit en lagere kans op arbeidsuitval.

Voor deelname kunt u al van 2 t/m 31 maart 2020 een subsieaanvraag indienen bij het ministerie van SZW. Bij goedkeuring bedraagt de subsidie maar liefst 60%-80% van de subsidiabele kosten.

Werk je bij een MKB-bedrijf of grootbedrijf in de Horeca, Recreatie of Landbouw? Attendeer jouw leidinggevende dan op deze kans voor ontwikkeladvies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.