Blog

Reizen en pensioen, een geweldige combinatie

Reizen en pensioen

Reizen kan je een nieuw gezichtspunt bieden. Niet alleen een andere kijk op de wereld, maar ook een andere kijk op jezelf. Reizen en pensioen, een geweldige combinatie.

De waarde van reizen

Reizen is veel meer dan simpelweg van de ene naar de andere plek trekken. En veel meer dan een autoritje om de kleinkinderen te bezoeken. Reizen heeft veel meer te maken met genieten, met even afstand nemen en met persoonlijke groei. Reizen is vooral waardevol wanneer je reizen beschouwt als een tijd voor een persoonlijke ervaring, een tijd om plezier te hebben, een tijd om relaties te versterken, en een tijd om nieuwe dingen mee te maken. Alles bij elkaar, biedt reizen je de stimulerende uitdaging en mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Om nog meer van het leven te genieten en om je zelf beter te leren kennen.

Reizen en pensioen

“Welke waarde hecht jij aan reizen?”

Persoonlijke Groei

Persoonlijke groei is een natuurlijke verandering die optreedt wanneer we nieuwe dingen ervaren en onze opvattingen op de proef worden gesteld. We kunnen ons hele leven groei doormaken op emotioneel gebied, intellectueel gebied en spiritueel gebied. Reizen vormt een perfecte manier om dat te bereiken. Elke ervaring die we opdoen, versterkt wat we geloven of daagt ons juist uit om onze houding en onze opvattingen opnieuw onder de loep te nemen. Hetgeen onze persoonlijkheid vormt.

Reizen en pensioen

Breder perspectief

Reizen zorgt ervoor dat we in onszelf kijken en onszelf en de wereld vanuit een breder perspectief gaan bekijken. Reizen kan ons denken veranderen. We krijgen nieuwe informatie aangereikt om over na te denken, te beoordelen en ons uiteindelijk eigen te maken. Reizen geeft ons nieuwe gevoelens die ons inspireren, uitdagen en motiveren. En misschien ook nog wel belangrijk is dat reizen ons de bevestiging geeft dat we uniek zijn en betrokken bij het reilen en zeilen van de wereld die écht veel groter is dan wijzelf.

Reizen en pensioen

“Welke reis heeft jou veranderd?”

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Reizen geeft je niet alleen een breder perspectief op de wereld, maar geeft je ook een groter inzicht in jezelf. Hierdoor krijg je meer grip op je leven, kun je nieuwe stappen plannen en nieuwe levensdoelen bepalen. Allerlei kansen en mogelijkheden dienen zich aan. Het kan jouw verborgen potentieel in concrete doelen omzetten om jezelf zo verder te ontwikkelen. Het geeft ons vrijheid van handelen. En persoonlijke blokkades kunnen worden geslecht waardoor we nog dichter bij ons authentieke zelf kunnen komen. Reizen en pensioen, een geweldige combinatie. 

“En, wat ga jij doen?”

Bron: Geïnspireerd en gebaseerd op “What Color is Your Retirement?”, Richard Johnson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.