Blog

Ik voel me net een chimpansee die na 43 jaar dierentuin terug in ’t bos wordt gezet

Een berichtje uit Antwerpen..

Beste Emiel,

Uw mailtje is al van even geleden en ik wilde U toch bedanken voor uw e-boek over de fasen van Pensioen. Ik vind er veel waardevols in. Het benoemen van de partner in dit proces is een meerwaarde want in andere publicaties wordt de nadruk meestal gelegd op “Ik ga mijn goesting doen”.

Vele vragen die U stelt zijn vragen die er echt toe doen. Ik dacht wel even: hoe kan ik die nu al beantwoorden? Nog 5 maanden en ik ga op pensioen – welke antwoorden geef ik vandaag en ga ik bijvoorbeeld binnen 9 maanden niet een heel ander idee hierover hebben.

Belangrijk is toch dat ge 43 jaar leeft met de “opdracht” dat ge niet zo maar te kiezen hebt hoe ge de dag doorbrengt. Wat overdreven – maar ik voel me net een chimpansee die na 43 jaar dierentuin terug in ’t bos wordt gezet.

Ik heb intussen al een heleboel verzameld: voordrachten, vrijwilligerswerk, we hebben juist een huis gekocht… Maar ’t is een beetje zoals een vakantie plannen. Ge leest een heleboel in gidsen, op internet… maar ’t is toch maar eerst als ge op de plaats van bestemming bent dat ge uw dag indeelt, dat ge kiest waar ge naartoe gaat en waar niet.

’t Zal véél proeven worden en niet alles zal zo lekker zijn dan dat het er uitziet hé. Het is fijn dat U dit op internet hebt geplaatst.

Met welgemeende vriendelijke groet.
Jan uit Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.